Algemene Gebruiksvoorwaarden

Algemene gebruiksvoorwaarden op de website van ViaMichelin en op de applicaties voor mobiele telefoons en tablets

Inleiding

Manufacture Française des Pneumatiques Michelin, een volledige dochteronderneming van de Michelin-groep, is een vereenvoudigde vennootschap op aandelen naar Frans recht met een maatschappelijk kapitaal van € 504.000.004, gevestigd in place des Carmes Déchaux 63000 Clermont-Ferrand, Frankrijk (hierna ‘de Vennootschap’).

 

De onderhavige algemene gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing op de website van ViaMichelin (hierna ‘de Website’) en op de applicaties voor mobiele telefoons en tablets (hierna ‘de Applicaties’) en/of hun gelokaliseerde versies, uitgegeven door Manufacture Française des Pneumatiques Michelin. De gebruikers verklaren dat zij alle nodige informatie hebben verkregen van de Vennootschap alvorens toegang te krijgen tot de diensten die worden aangeboden door de Website en/of de Applicaties en dat zij zich zonder voorbehoud schikken naar deze algemene gebruiksvoorwaarden.

 

Bijgevolg regelen deze algemene gebruiksvoorwaarden de relatie tussen de Vennootschap en elke gebruiker van de Website en/of Applicaties. Deze algemene gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing van zodra de gebruiker zich voor het eerst in verbinding stelt met de Website en/of de Applicaties, die er zonder voorbehoud mee instemt onderworpen te zijn aan de rechten en plichten ervan. Bij gebrek aan akkoord van de gebruiker met deze algemene gebruiksvoorwaarden, is de gebruiker niet gemachtigd om de Website en/of Applicaties te gebruiken.

 

 

1. Doel

Deze algemene gebruiksvoorwaarden hebben tot doel de toegangs- en gebruiksvoorwaarden vast te leggen van de Websites en/of Applicaties, evenals de rechten en plichten die daaruit voortvloeien.

 

2. Contractuele documenten

De contractuele documenten bestaan, in afnemende volgorde van prioriteit, uit:

  • de bijzondere gebruiksvoorwaarden voor bepaalde diensten (in het bijzonder, maar niet uitsluitend, de gebruiksvoorwaarden van de Navigatiedienst), waarvan de gebruiksvoorwaarden aan het einde van deze Algemene Gebruiksvoorwaarden staan;
  • deze algemene gebruiksvoorwaarden.

 

In geval van tegenstrijdigheid tussen verschillende documenten, wordt uitdrukkelijk overeengekomen dat de bepalingen van het document van hogere rangorde de overhand hebben in geval van interpretatieconflicten.

 

De onderstaande modules zijn ook onderworpen aan de bijbehorende gebruikerslicenties:

 

3. Wijzigingen en ontwikkelingen

3.1 Wijzigingen en ontwikkelingen van de diensten

De Vennootschap behoudt zich het recht voor om wijzigingen en/of verbeteringen en/of ontwikkelingen aan te brengen aan de Websites en/of Applicaties.

 

De Vennootschap behoudt zich het recht voor om de toegangsvoorwaarden tot de diensten te wijzigen, met name op technisch vlak.

 

Bovendien behoudt de Vennootschap zich het recht voor om één of meerdere diensten die beschikbaar zijn op de Websites en/of Applicaties, permanent of tijdelijk stop te zetten.

 

Bijgevolg erkennen en aanvaarden de gebruikers dat hen geen vergoeding kan worden toegekend voor een wijziging van een of meer van de diensten die door de Vennootschap worden aangeboden op de Websites en/of Applicaties.

3.2 Wijzigingen en ontwikkelingen van de algemene gebruiksvoorwaarden

De Vennootschap kan te allen tijde en zonder voorafgaande kennisgeving de bepalingen van deze algemene gebruiksvoorwaarden wijzigen. Deze wijzigingen treden in werking zodra ze online geplaatst worden op de Websites en/of Applicaties.

 

Iedere toegang tot of elk gebruik van de Websites en/of Applicaties na de inwerkingtreding van de betreffende gebruiksvoorwaarden geldt als aanvaarding van de nieuwe algemene gebruiksvoorwaarden van de aangeboden diensten.

 

Het wordt de gebruiker van de Websites en/of Applicaties daarom aangeraden de op de Websites en Applicaties toegankelijke algemene gebruiksvoorwaarden regelmatig te raadplegen om kennis te nemen van eventuele wijzigingen en of ontwikkelingen ervan.

 

4. Verplichtingen van de gebruiker

De Vennootschap verleent de gebruikers van de Websites en/of Applicaties het recht op toegang tot en gebruik van de Websites en/of Applicaties uitsluitend voor privé- en niet-commercieel gebruik. Ieder collectief gebruik en/of commercieel gebruik is ten strengste verboden.

 

De gebruiker verbindt zich in het kader van het gebruik van de Websites en/of Applicaties tot naleving van deze algemene gebruiksvoorwaarden.

 

De gebruiker verbindt zich ertoe de Websites en/of Applicaties en alle informatie waartoe hij toegang heeft op de Websites en Applicaties enkel te gebruiken voor doeleinden die in overeenstemming zijn met de openbare orde, de goede zeden, de rechten van derden en van de Vennootschap, alsook met de ethische regels die het internet regelen.

 

De gebruiker verbindt zich ertoe geen handelingen te verrichten die de automatiseringsveiligheid van de gebruiker of andere gebruikers van de Websites en/of Applicaties in gevaar kunnen brengen en het mogelijke gebruik van de Websites en/of Applicaties niet te verstoren.

 

De gebruiker verbindt zich ertoe de Vennootschap per aangetekende brief met ontvangstbevestiging op de hoogte te stellen van elke klacht, rechtsvordering of claim die tegen hem zou kunnen worden ingediend en die gevolgen zou kunnen hebben voor deze algemene gebruiksvoorwaarden.

 

Voorts weerhoudt de gebruiker zich ervan op de Websites en/of Applicaties geautomatiseerde zoekopdrachten in welke vorm ook uit te voeren (software, metazoekopdrachten…).

 

5. Hypertekstlinks

Het plaatsen van een link naar de Website en/of de Applicaties zonder de uitdrukkelijke voorafgaande toestemming van de Vennootschap is verboden. In elk geval moeten hyperlinks naar de Websites en/of naar één van de Applicaties op eerste verzoek van de Vennootschap worden verwijderd.

 

Zijn met name verboden:

  • elke automatische invoeglink (inline linking) waardoor internetgebruikers automatisch inhoud van de Websites en/of de Applicaties op een specifieke locatie kunnen bekijken;
  • elke framinglink die toelaat dat een pagina van de Website en/of van de Applicaties verschijnt in een frame binnen de pagina van de website of applicatie die door de internetgebruiker wordt bezocht;
  • alle links afkomstig van websites die strijdig zijn met de in het artikel ‘Verbodsbepalingen’ opgesomde verbodsbepalingen van deze algemene gebruiksvoorwaarden.

Echter, op grond van deze algemene gebruiksvoorwaarden en niettegenstaande het artikel ‘Eigendom’ van deze algemene gebruiksvoorwaarden, geeft de Vennootschap gebruikers toestemming om:

  • één of meer eenvoudige hyperlinks die verwijzen naar de startpagina van de Website en/of Applicaties te creëren;
  • een of meer eenvoudige hyperlinks die verwijzen naar de startpagina van de verschillende secties van de Website en/of Applicaties te creëren;
  • één of meer hyperlinks die verwijzen naar een kaart, een routebeschrijving, een lijst met POI’s en/of een beschrijvende fiche te creëren volgens de instructies van de diensten van de Website en/of Applicaties die deze optie aanbieden.

 

6. Aansprakelijkheid

6.1 Aansprakelijkheid van de Vennootschap

De Vennootschap verbindt zich ertoe om alles in het werk te stellen om de gebruikers nauwkeurige en geverifieerde informatie te verstrekken, maar zij kan de nauwkeurigheid, volledigheid of actualiteit van de informatie die op de Website en/of de Applicaties wordt gepubliceerd niet garanderen.

 

De Vennootschap verbindt zich ertoe alles in het werk te stellen om ervoor te zorgen dat de Website en/of Applicaties te allen tijde beschikbaar zijn voor de gebruikers. Desalniettemin kan de Vennootschap niet aansprakelijk worden gesteld in geval van gedeeltelijke of volledige onbeschikbaarheid van de Website en/of de Applicaties, om welke reden ook. De gebruiker kan zich in geen geval beroepen op een eventuele moeilijkheid om toegang te krijgen tot de Website en/of de Applicaties om te kunnen beschikken over informatie die in strijd is met deze algemene gebruiksvoorwaarden.

 

De Vennootschap kan niet aansprakelijk worden gesteld door gebruikers van de Website en/of de Applicaties voor onrechtstreekse en/of onvoorzienbare schade geleden door de gebruiker.

 

Onder onrechtstreekse schade wordt met name verstaan het verlies of de derving van gegevens, tijd, winst, omzet, marges, orders, klanten, operaties, inkomsten, commerciële acties of afbreuk van merkimago, verwachte resultaten en vorderingen van derden. De Vennootschap kan evenmin aansprakelijk worden gesteld voor orders of investeringsbeslissingen die gebaseerd zijn op informatie die op de Website en/of de Applicaties staat of via de Website en/of de Applicaties toegankelijk is.

 

Ten slotte is de gebruiker op de hoogte van de risico’s die inherent zijn aan het gebruik van het internet, met name wat het gebrek aan veiligheid bij de overdracht van gegevens betreft, en erkent hij dat hij over de nodige vaardigheden en middelen beschikt om toegang te krijgen tot de Website en/of de Applicaties en deze te gebruiken. De Vennootschap kan in geen geval aansprakelijk worden gesteld voor risico’s en hun gevolgen, die ongeacht hun omvang schadelijk kunnen zijn voor de gebruiker.

 

6.2 Aansprakelijkheid inzake Diensten van derden

De Websites en/of Applicaties kunnen links bevatten naar websites van derden, zoals verhuurbedrijven, hoteliers, hotelreserveringsplatformen die een aantal diensten aanbieden, evenals inhoud of diensten die rechtstreeks aan gebruikers worden aangeboden door derden, restauranthouders, aanbieders van weerinformatie, enzovoort (hierna ‘Diensten van derden’). De Vennootschap heeft geen controle over derden die diensten leveren en aanvaardt daarom geen verantwoordelijkheid voor de kwaliteit, beschikbaarheid of inhoud van de Diensten van derden.

 

Bijgevolg is de Vennootschap op geen enkele wijze aansprakelijk voor enige rechtstreekse of onrechtstreekse schade die kan voortvloeien uit het gebruik van Diensten van derden door de gebruiker.

 

7. Eigendom

7.1 Inhoud van de Vennootschap

De elementen die eigendom zijn van de Vennootschap, zoals de Websites, de Applicaties, en hun inhoud zoals handelsmerken, ontwerpen, modellen, afbeeldingen, geluidsfragmenten en video’s, teksten, foto’s, logo’s, grafische richtlijnen, software, de zoekmachine, databanken, in hun geheel of afzonderlijk, zonder dat deze lijst uitputtend is, zijn het exclusieve eigendom van de Vennootschap.

 

Deze algemene gebruiksvoorwaarden houden geen enkele overdracht in van intellectuele eigendomsrechten van welke aard ook op de elementen die toebehoren aan de Vennootschap ten voordele van de gebruikers.

 

Het volgende is daarom onwettig, zonder dat deze lijst uitputtend is:

  • elke aanpassing, terbeschikkingstelling aan het publiek op zijn verzoek of anderszins, verspreiding, heruitzending in welke vorm ook, netwerking, openbare communicatie van het geheel of een deel van de Diensten, werken, prestaties, merken en alle elementen die beschermd zijn of kunnen worden beschermd door het intellectuele eigendomsrecht weergegeven op de Websites en/of Applicaties;
  • elke extractie of elk hergebruik, inclusief voor privédoeleinden, van een substantieel deel van de inhoud van de databanken gevormd door de Websites en/of Applicaties;
  • elke herhaalde en systematische extractie of hergebruik, inclusief voor privédoeleinden, van zelfs maar een niet-substantieel deel van de inhoud van de databanken die door de Websites en/of Applicaties worden gevormd;
  • links, toegangsmogelijkheden, wijzigingen, toevoegingen, verwijderingen die van invloed zijn op het geautomatiseerde verwerkingssysteem van de online opmaak en die de publicatievoorwaarden of het redactionele beleid wijzigen;
  • elke handeling die tot gevolg heeft dat er bij het publiek analogie of verwarring ontstaat tussen de Diensten van de Website en/of de Applicaties en de producten of diensten van derden. Te dien einde verbindt de gebruiker zich ertoe alle nodige maatregelen te nemen om voornoemde rechten te beschermen ten aanzien van alle derden en, in het bijzonder, alle eigendomsvermeldingen die zijn aangebracht op alle gegevens, informatie en, meer in het algemeen, op de elementen die kunnen worden geraadpleegd op de Websites en/of Applicaties of die hem worden meegedeeld door de Vennootschap, in goede staat te houden;
  • frauduleuze toegang tot en frauduleus onderhoud in een geautomatiseerd dataverwerkingssysteem;
  • het frauduleus verwijderen, wijzigen of toevoegen van gegevens in dit systeem;
  • het belemmeren van dit systeem.

 

Elk gebruik dat niet uitdrukkelijk schriftelijk en vooraf door de Vennootschap is toegestaan, is bijgevolg verboden en vormt een inbreuk op het auteursrecht. Iedere gebruiker die handelt in strijd met deze algemene gebruiksvoorwaarden kan burgerlijk of strafrechtelijk vervolgd worden wegens met name inbreuken op het auteursrecht, verwante rechten, rechten van producenten van databases, evenals van geautomatiseerde dataverwerkingssystemen.

7.2 Inhoud van derden

De elementen die toebehoren aan derden, zoals websites, merken, ontwerpen, beelden, audio- en videoclips, teksten, foto’s, logo’s, grafische specificaties, software, zonder dat deze opsomming als volledig beschouwd kan worden (hierna de ‘Inhoud van derden’ genoemd), zijn het exclusieve eigendom van hun auteurs en worden als zodanig beschermd door het auteursrecht, het merkenrecht of enig ander door de van kracht zijnde wetgeving erkend recht.

 

Deze algemene gebruiksvoorwaarden houden geen enkele overdracht in van intellectuele eigendomsrechten van welke aard ook op de Inhoud van derden ten behoeve van gebruikers, tenzij uitdrukkelijk toegestaan door de Vennootschap of de auteur ervan. Derhalve is het de gebruiker verboden om op welke wijze ook inbreuk te maken op deze rechten.

 

De gebruikers erkennen dat, voor zover de Inhoud van derden uitdrukkelijk verwijst naar de websites waarop deze beschikbaar is, er geen enkele verwarring mogelijk is en dat deze elementen en inhoud redelijkerwijs niet kunnen worden verondersteld eigendom te zijn van de Vennootschap.

8. Bescherming van de persoonsgegevens

De voorwaarden voor de verwerking van persoonsgegevens die door de Vennootschap worden verzameld bij het gebruik van de Websites en/of Applicaties zijn onderworpen aan de bepalingen van het Handvest inzake de bescherming van de persoonsgegevens.

 

9. Niet-naleving van de algemene gebruiksvoorwaarden

In het geval van een schending van de verplichtingen bepaald in deze algemene gebruiksvoorwaarden kan de Vennootschap alle maatregelen nemen die zij passend acht ten aanzien van de gebruiker die de schending heeft begaan.

 

10. Overeenkomst inzake de bewijsvorming

Alle tussen de partijen uitgewisselde correspondentie heeft bewijskracht en kan dus tegen hen ingeroepen worden.

 

De geautomatiseerde registers die in de computersystemen van de Vennootschap worden bijgehouden, worden bewaard onder algemeen veilige omstandigheden en worden beschouwd als bewijs van communicatie tussen de partijen.

 

De archivering en opslag van de toegang tot de diensten vindt plaats op een betrouwbare en duurzame drager die als bewijs overlegd kan worden.

 

11. Keuze van domicilie en kennisgeving

De Vennootschap kiest als domicilie het adres dat vermeld wordt op de Websites en/of de Applicaties.

 

12. Klantenservice

Voor alle informatie of vragen met betrekking tot het gebruik van de Website en/of de Applicaties, kan de gebruiker terecht bij de klantendienst van de Vennootschap door te klikken op de sectie ‘Contact opnemen’.

13. Toepasselijke wet en bevoegde rechtbank

Deze gebruiksvoorwaarden vallen onder de wet van de woonplaats of gewone verblijfplaats van de Gebruiker. Dit geldt zowel voor materiële regels als vormvereisten, ongeacht de plaats waar de Gebruiker toegang heeft en ongeacht de inhoud van de gegevens.

 

Elk geschil dat kan ontstaan in het kader van de uitvoering van deze gebruiksvoorwaarden kan, voorafgaand aan enige gerechtelijke procedure, aan de Vennootschap worden voorgelegd voor een minnelijke schikking.

In geval van een geschil kan de gebruiker ook een beroep doen op een bemiddelingsprocedure en met name een schriftelijke klacht sturen naar de bemiddelaar die is aangesteld door de Vennootschap, CNPM MÉDIATION CONSOMMATION, via de procedure die wordt beschreven op de website cnpm-mediation-consommation.eu/.

 

De Gebruiker wordt ook geïnformeerd dat hij gebruik kan maken van het online platform voor geschillenbeslechting dat wordt aangeboden door de Europese Commissie, zoals bepaald in artikel 14 van Verordening (EU) nr. 524/2013. Dit platform is toegankelijk via de volgende link: webgate.ec.europa.eu/odr/.

 

Voor zover van toepassing worden geschillen die ontstaan in verband met de totstandkoming, geldigheid, interpretatie, uitvoering of beëindiging van deze gebruiksvoorwaarden voorgelegd aan de rechtbanken van het rechtsgebied waar de gebruiker zijn woonplaats of gewone verblijfplaats heeft, tenzij dwingende procedurele regels anders voorschrijven.

 

(Datum laatste bijwerking: 06/2024)

 

Gebruiksvoorwaarden van de ViaMichelin-account

Deze Algemene Gebruiksvoorwaarden (de „AGV”) hebben als doel de voorwaarden en bepalingen te definiëren voor het gebruik van de ViaMichelin-account (hierna de „ViaMichelin-account”).

 

De ViaMichelin-account is een dienst die wordt gepubliceerd en ter beschikking wordt gesteld aan personen die een van de lokale versies van de ViaMichelin-website of de ViaMichelin of applicaties voor mobiele apparaten en tablets gebruiken, samen met hun bijbehorende diensten (de „Gebruikers”), door de vennootschap Manufacture Française des Pneumatiques Michelin (hierna de „Vennootschap”), een vereenvoudigde vennootschap op aandelen met een kapitaal van € 504.000.004, ingeschreven in het Handelsregister van Clermont-Ferrand onder nummer 855 200 507, met maatschappelijke zetel te place des Carmes Déchaux, 63040 Clermont-Ferrand, Frankrijk.

 

De ViaMichelin-account is toegankelijk via de ViaMichelin-website en haar lokale versies (hierna de „Site” genoemd) en/of haar applicaties voor mobiele apparaten en tablets (hierna de „Applicaties” genoemd), uitgegeven door Michelin.

 

Door het aanmaken en gebruiken van de ViaMichelin-account erkent de Gebruiker dat hij kennis heeft genomen van deze AGV en deze zonder voorbehoud heeft geaccepteerd.

1. Een ViaMichelin-account aanmaken en gebruiken

1.1. Voorwaarden om in aanmerking te komen

 

Om een ViaMichelin-account te kunnen aanmaken en gebruiken, dient de Gebruiker over de vereiste rechtsbevoegdheid beschikken en de wettelijke leeftijd te hebben bereikt.

 

Indien dit niet het geval is, kan de ViaMichelin-account uitsluitend aangemaakt en gebruikt worden onder het gezag en toezicht van zijn wettelijke vertegenwoordiger.

 

Het is niet mogelijk om twee ViaMichelin-accounts te hebben.

 

Het gebruik van de ViaMichelin-account is beperkt tot individueel en persoonlijk gebruik. Elk collectief en/of commercieel gebruik is ten strengste verboden.

 

1.2. Een ViaMichelin-account aanmaken

 

De stappen voor het aanmaken van een ViaMichelin-account zijn als volgt:

 

  • Stap 1: Door op de knop van de website of de applicaties die gewijd zijn aan de ViaMichelin-account te klikken en vervolgens op de link „Registreren”, wordt de Gebruiker uitgenodigd om eerst een registratieformulier in te vullen. Hij vult minimaal de informatie in die in het formulier voor het aanmaken van een account als verplicht is aangegeven.

 

  • Stap 2: De Gebruiker ontvangt een e-mail op het opgegeven adres met het verzoek de aanmaak van zijn ViaMichelin-account te bevestigen. Hij heeft dan 7 dagen vanaf de datum van verzending van deze e-mail om de aanmaak van zijn ViaMichelin-account te bevestigen. Na deze periode moet de Gebruiker contact opnemen met de klantenservice om zijn account te activeren.

 

  • Stap 3: De Gebruiker wordt vervolgens doorverwezen naar een webpagina waar hij wordt gevraagd om een wachtwoord te kiezen voor zijn ViaMichelin-account: dit wachtwoord moet minimaal acht tekens lang zijn en ten minste één kleine letter, één hoofdletter, één cijfer en één speciaal teken bevatten. Hij moet dit wachtwoord twee keer invoeren om zijn registratie te voltooien, waarna hij direct toegang heeft tot zijn ViaMichelin-account. Tegelijkertijd wordt er een welkomstmail naar hem gestuurd, waarin hij zijn persoonlijke informatie en voertuigen kan invoeren.

 

De Vennootschap kan ook de mogelijkheid bieden aan Gebruikers om zich te registreren en in te loggen met hun inloggegevens van andere online diensten (sociale netwerken, enz.). De Vennootschap delegeert dan het beheer van de registratie en/of inloggen aan de aanbieders van deze online diensten en verzamelt in geen geval de gebruikersnamen en wachtwoorden van de Gebruikers.

 

Bij de registratie moet de Gebruiker nauwkeurige en actuele informatie verstrekken.

 

De Gebruiker moet daarom een geldig e-mailadres opgeven. Een e-mailadres kan niet opnieuw worden gebruikt om meerdere ViaMichelin-accounts aan te maken.

 

1.3. Inloggen op de ViaMichelin-account

 

De Gebruiker kan inloggen op zijn ViaMichelin-account via de Website of de Applicaties.

 

De beschikbare functies van de ViaMichelin-account kunnen variëren afhankelijk van de lokale versie van de Website of de Applicatie waarmee de gebruiker inlogt.

 

Als de gebruiker zijn wachtwoord verliest of vergeet, kan hij naar de Website gaan en klikken op de link „Wachtwoord vergeten?” in het inlogformulier van de ViaMichelin-account. Dan wordt hem gevraagd om het e-mailadres op te geven waarmee hij zich heeft geregistreerd en dit te bevestigen. Er wordt een e-mail met een link voor het wijzigen van het wachtwoord naar hem gestuurd. Via deze link wordt de Gebruiker doorgestuurd naar een webpagina waar hij zijn nieuwe wachtwoord kan kiezen en bevestigen.

 

Als het wachtwoord van de Gebruiker is gecompromitteerd of als hij vermoedt dat dit het geval is, moet de Gebruiker het wachtwoord onmiddellijk vernieuwen door het proces zoals hierboven beschreven te volgen of door contact op te nemen met de Klantenservice van de Vennootschap.

 

2. Beschikbare functies en diensten van de ViaMichelin-account

U kunt verschillende diensten en functionaliteiten gebruiken via uw ViaMichelin-account. Het kan onder andere worden aangeboden om:

  • Uw profiel aanvullen met uw voertuig en/of reisvoorkeuren,
  • Uw voorkeuren voor routeberekeningen opslaan,
  • Toegang krijgen tot uw favoriete informatie: bezienswaardigheden, adressen, routes…
  • Deelnemen aan wedstrijden, enquêtes en vragenlijsten.

 

De verschillende diensten en functionaliteiten van de ViaMichelin-account kunnen indien nodig onderhevig zijn aan specifieke voorwaarden en bepalingen.

 

De Gebruiker erkent dat de ViaMichelin-account kan evolueren en dat diensten dienovereenkomstig kunnen worden aangepast.

 

3. Verplichtingen van de gebruiker

De Gebruiker verbindt zich ertoe de ViaMichelin account op een eerlijke manier te gebruiken, in overeenstemming met de AVG en de geldende regelgeving. Hij verbindt zich ertoe geen inbreuk te maken op de rechten van derden of de openbare orde te verstoren.

 

De Gebruiker is als enige verantwoordelijk voor de inhoud die hij verspreidt bij het gebruik van de ViaMichelin-account. Hij garandeert aan de Vennootschap dat hij over alle nodige rechten en toestemmingen beschikt voor het verspreiden van deze inhoud.

 

Daarom weerhoudt de Gebruiker zich in het bijzonder, zonder dat deze lijst volledig is:

 

  1. de goede werking van de ViaMichelin-account en de computersystemen van de Vennootschap te schaden (gebruik of uploaden van virussen, schadelijke codes…). Het verspreiden van pornografisch, obsceen, onfatsoenlijk, schokkend, lasterlijk, beledigend, gewelddadig, racistisch, xenofoob of revisionistisch materiaal
  2. Schendende inhoud te verspreiden,
  3. Inhoud verspreiden die het imago van een derde partij aantast,
  4. Inhoud te verspreiden die misleidend of bedrieglijk is, of die illegale, frauduleuze of bedrieglijke activiteiten voorstelt of promoot, of die zou kunnen aanzetten tot het plegen van misdaden of overtredingen
  5. en meer in het algemeen Inhoud die op welke wijze en in welke vorm dan ook inbreuk kan maken op de rechten van derden of van de Vennootschap, en in het bijzonder op intellectuele eigendomsrechten, zoals auteursrechten, databankrechten, handelsmerkrechten of octrooirechten, of persoonlijkheidsrechten, zoals het recht op privacy, imago, eer of waardigheid.

 

Het is ook ten strengste verboden om een hyperlink naar onwettige inhoud zoals hierboven gedefinieerd op te zetten.

 

De Gebruiker erkent dat de Vennootschap de inhoud en meningen die online geplaatst zijn, rechtstreeks of via een moderator, kan controleren met alle middelen die het nuttig acht. De Gebruikers erkennen dat de Vennootschap het recht heeft, naar eigen goeddunken en zonder dat zij aanspraak kunnen maken op enige vergoeding, om alle inhoud of meningen te verwijderen die in strijd zouden zijn met de geldende wetten en voorschriften, met name de verbodsbepalingen zoals uiteengezet in deze AVG, of die als zodanig zijn gemeld door de rechterlijke instantie.

 

De Gebruiker kan op elk moment aan de Klantenservice van de Vennootschap vragen om een door hem gepubliceerde inhoud te wijzigen of te verwijderen door de publicatiedatum en het onderwerp van de inhoud te vermelden. In geval van een verzoek tot verwijdering, zal deze inhoud worden verwijderd van de ViaMichelin-account van de Gebruiker en van zijn publicaties, maar kan deze blijven worden gebruikt en geëxploiteerd binnen de grenzen van de licentie die de Gebruiker verleent krachtens het artikel „INTELLECTUELE EIGENDOM” van deze AGV.

 

De Gebruiker kan ook de publicatie van onwettige inhoud waarvan hij kennis heeft, melden door contact op te nemen met de Klantenservice van de Vennootschap. De Gebruiker kan aansprakelijk worden gesteld voor elk misbruik van dit recht.

 

4. Intellectuele eigendom

Onder voorbehoud van naleving van deze AGV en de daarin genoemde documenten, verleent de Vennootschap aan de Gebruiker het recht om zijn ViaMichelin-account voor persoonlijk gebruik te gebruiken.

 

Tenzij uitdrukkelijk anders vermeld, houdt het ter beschikking stellen en het gebruik van de ViaMichelin-account, evenals deze AGV, geen overdracht van intellectuele eigendomsrechten van welke aard dan ook in.

 

Wanneer de Gebruiker inhoud publiceert of deelt via zijn ViaMichelin-account, verleent hij aan de Vennootschap, binnen de grenzen van wat is toegestaan door de toepasselijke regelgeving, een niet-exclusieve, overdraagbare, sublicentieerbare en kosteloze licentie om deze inhoud te hosten, gebruiken, exploiteren, distribueren, wijzigen, reproduceren, publiekelijk vertonen of weergeven, vertalen en afgeleide werken te creëren.  Deze licentie is geldig wereldwijd en gedurende de gehele duur waarin dit content beschermd wordt door intellectuele eigendomsrechten.

 

5. Aansprakelijkheid

Om toegang te krijgen tot de diensten en functionaliteiten van de ViaMichelin-account, moet de Gebruiker een gebruikersnaam en wachtwoord hebben.

 

De Gebruiker is als enige verantwoordelijk voor het bewaren en vertrouwelijk houden van zijn gebruikersnaam, wachtwoord en de gegevens die hij verzendt.

 

Het wordt hem aanbevolen om:

  • Een complex wachtwoord te gebruiken;
  • Zijn wachtwoord regelmatig te wijzigen;
  • Geen wachtwoord te gebruiken dat al voor een andere dienst is gebruikt.

 

De Gebruiker verbindt zich ertoe alle nodige maatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat zijn gebruikersnaam en wachtwoord strikt vertrouwelijk blijven.

 

De Gebruiker verbindt zich ertoe zijn gebruikersnaam en/of wachtwoord niet door te geven, over te dragen, te verkopen of te verhuren aan derden.

 

In alle gevallen is de Gebruiker als enige verantwoordelijk voor het gebruik van zijn ViaMichelin-account onder zijn gebruikersnaam en wachtwoord.

 

De inhoud die op de ViaMichelin-account wordt verspreid, wordt geleverd „in de staat waarin deze zich bevindt”, zonder enige uitdrukkelijke of impliciete garantie van welke aard dan ook, met uitzondering van de toepasselijke wettelijke garanties zoals de wettelijke garantie van conformiteit waar de Gebruiker mogelijk recht op heeft en die hij kan uitoefenen overeenkomstig de bepalingen van de artikelen 224-25-12 en volgende van het Consumentenwetboek.

 

De Vennootschap maakt in het kader van het aanbieden van de ViaMichelin-account geen enkele kwaliteitsbelofte, met name met betrekking tot mogelijke serviceniveaus, toegankelijkheidscijfers of beschikbaarheidsniveaus.

 

De Vennootschap kan niet aansprakelijk worden gesteld voor schade aan computerapparatuur als gevolg van de verspreiding van een virus of andere computervirussen. Het is de verantwoordelijkheid van de Gebruiker om alle passende maatregelen te nemen ter bescherming van zijn computerapparatuur.

 

Op geen enkele wijze kunnen de Vennootschap, zijn werknemers, leveranciers of partners vermeld in de ViaMichelin-account aansprakelijk worden gesteld, op grond van contractuele aansprakelijkheid, onrechtmatige daad of enige andere grond, voor enige directe of indirecte schade, incidentele schade of gevolgschade, van welke aard dan ook, of voor enig verlies, met name van financiële of commerciële aard, voortvloeiend uit het gebruik van de ViaMichelin-account of enige informatie verkregen via de ViaMichelin-account. De aansprakelijkheidsbeperkingen zoals uiteengezet in deze clausule zijn niet van toepassing in geval van (i) fraude of opzettelijke fout van een van de partijen; (ii) overlijden of lichamelijk letsel.

 

De ViaMichelin-account kan eenvoudige of dieplinks bevatten naar partnerwebsites van de Vennootschap of van derden, waarbij voor dieplinks toestemming is verleend door deze partijen. De Vennootschap heeft geen controle over deze websites en aanvaardt daarom geen aansprakelijkheid voor hun toegankelijkheid, relevantie, beschikbaarheid, inhoud, advertenties, producten en/of diensten die beschikbaar zijn op of via deze websites. Daarom is de Vennootschap op geen enkele manier aansprakelijk voor directe of indirecte schade die kan ontstaan bij toegang tot of gebruik van de website van de partner door de Gebruiker, of als gevolg van het niet naleven van deze website van enige regelgeving.

 

6. Sluiting, opschorting of beëindiging van de ViaMichelin-account

De Gebruiker kan op elk moment zijn ViaMichelin-account sluiten door rechtstreeks contact op te nemen met de klantenservice van de Vennootschap. Indien de ViaMichelin-account gedurende een periode van 2 jaar niet wordt gebruikt, zal het automatisch worden verwijderd.

 

Bij niet-naleving van deze AGV riskeert de Gebruiker de volgende maatregelen: verwijdering van geheel of gedeeltelijk zijn inhoud, opschorting van zijn ViaMichelin-account, sluiting van zijn ViaMichelin-account en verbod op inschrijving op alle websites van de Vennootschap, zonder afbreuk te doen aan enige andere vordering en/of juridische actie die de Vennootschap passend acht om te ondernemen.

 

7. Updates van de ViaMichelin-account of de AGV

De Vennootschap kan op elk moment de functionaliteiten en diensten van de ViaMichelin-account wijzigen, evenals deze AGV.

 

De Vennootschap is op geen enkele manier verplicht om alle functionaliteiten en diensten van de ViaMichelin-account zoals beschreven in deze AGV beschikbaar te stellen, te leveren en te handhaven ten behoeve van de gebruikers. De Vennootschap kan op elk moment en naar eigen goeddunken de ViaMichelin-account opschorten, onderbreken of stopzetten voor de gebruikers, zonder daarvoor enige aansprakelijkheid te aanvaarden.

 

Daarom erkent en aanvaardt de Gebruiker dat hem geen vergoeding zal worden toegekend voor enige wijzigingen aan de ViaMichelin-account of voor het stopzetten ervan.

 

Indien een bepaling van deze AGV om welke reden dan ook onwettig, nietig of niet-afdwingbaar wordt geacht, wordt deze beschouwd als niet deel uitmakend van deze AGV en heeft dit geen invloed op de geldigheid of afdwingbaarheid van de overige bepalingen.

 

8. Persoonsgegevens

De Vennootschap verzamelt en/of verwerkt persoonsgegevens van de Gebruiker in het kader van het verstrekken van de ViaMichelin-account.

 

De voorwaarden en modaliteiten voor de verwerking van persoonsgegevens die door de Vennootschap worden verzameld bij het gebruik van de ViaMichelin-account vallen onder de bepalingen van het Privacybeleid.

 

9. Geschillenbeslechting, toepasselijk recht en bevoegde rechtbank

Deze AGV vallen onder de wet van de woonplaats of gewone verblijfplaats van de Gebruiker. Dit geldt zowel voor materiële regels als vormvereisten, ongeacht de plaats waar de Gebruiker toegang heeft en ongeacht de inhoud van de gegevens.

 

Elk geschil dat kan ontstaan in het kader van de uitvoering van deze AGV kan, voorafgaand aan enige gerechtelijke procedure, aan de Vennootschap worden voorgelegd voor een minnelijke schikking.

In geval van een geschil kan de gebruiker ook een beroep doen op een bemiddelingsprocedure en met name een schriftelijke klacht sturen naar de bemiddelaar die is aangesteld door de Vennootschap, CNPM MÉDIATION CONSOMMATION, via de procedure die wordt beschreven op de website cnpm-mediation-consommation.eu/.

 

De Gebruiker wordt ook geïnformeerd dat hij gebruik kan maken van het online platform voor geschillenbeslechting dat wordt aangeboden door de Europese Commissie, zoals bepaald in artikel 14 van Verordening (EU) nr. 524/2013. Dit platform is toegankelijk via de volgende link: webgate.ec.europa.eu/odr/.

 

Voor zover van toepassing worden geschillen die ontstaan in verband met de totstandkoming, geldigheid, interpretatie, uitvoering of beëindiging van deze AGV voorgelegd aan de rechtbanken van het rechtsgebied waar de gebruiker zijn woonplaats of gewone verblijfplaats heeft, tenzij dwingende procedurele regels anders voorschrijven.

 

10. Ons contacteren

Voor alle informatie of vragen met betrekking tot het gebruik van de ViaMichelin-account, kan de gebruiker terecht bij de klantendienst van de Vennootschap via het daarvoor bestemde contactformulier dat toegankelijk is via „Neem contact met ons op”.